Petak, veljača 28, 2020
Naslovnica Blog

Sastanak Tijela za praćenje provedbe Strategije Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije

U četvrtak, 27.02.2020. godine održan je sastanak članova Tijela za praćenje provedbe Strategije Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije u prostorijama SI-MO-RA d.o.o..
Tema sastanka bila je izrada Izvješća o provedbi Strategije za razvoj ljudskih potencijala Sisačko-moslavačke županije 2014.-2020. za 2019. godinu.

Na sastanku je dogovorena metodologija i dinamika prikupljanja podataka potrebnih za izradu Izvješća o provedbi Strategije za razvoj ljudskih potencijala Sisačko-moslavačke županije 2014.-2020. za 2019. godinu. Članovi Tijela za praćenje provedbe Strategije već šestu godinu za redom obavljaju redovnu aktivnost Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, prikupljaju podatke za izradu Izvješća o provedbi Strategije za razvoj ljudskih potencijala 2014.-2020.

HZZ obišao polaznike gaming edukacije u Novskoj!

U četvrtak 27. veljače 2020. godine predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) obišli su polaznike gaming edukacije u Novskoj. Ovo je treća generacija polaznika edukacije za programe Unity i Blender, a već sada su popunjene prijave za četvrtu generaciju polaznika. Edukacija traje 6 mjeseci, a SI-MO-RA ju provodi u suradnji sa HZZ-om. Tijekom edukacije, HZZ polaznicima putem mjera aktivne politike zapošljavanja osigurava naknadu i putne troškove. To je odlična stvar, pogotovo za sve one koji nisu iz Novske.

Zadovoljni polaznici pohvalili su se radovima na kojima rade, a isprobali smo i neke video igre nastale na edukaciji. Nakon što završe edukaciju, polaznici mogu uz potporu HZZ-a, Sisačko moslavačke županije i Grada Novske za osnivanje tvrtke dobiti poticaje do 155 tisuća kuna. Do sada je uz tu pogodnost otvoreno 33 tvrtki.

Javni poziv za dodjelu potpora – “Tradicijski i umjetnički obrti“ za 2020. godinu

Sisačko-moslavačka županija objavila je JAVNI POZIV za dodjelu potpora “TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI“ ZA 2020. GODINU
Pravo podnošenja prijave na ovaj Javni poziv imaju:
– obrtnici sa sjedištem i djelovanjem na području Sisačko-moslavačke županije koji
obavljaju djelatnost u skladu s Projektom ovoga Javnog poziva.

Ukupni fond sredstava za provedbu ovoga Projekta je 350.000,00 kuna. Više informacija na poveznici: https://www.smz.hr/natjecaji/105-gospodarstvo-regionalni-razvoj-i-fondovi-eu/7790-javni-poziv-za-dodjelu-potpora-tradicijski-i-umjetnicki-obrti-za-2020-godinu

Javni poziv – Unapređenje turističke ponude u SMŽ” za 2020. godinu

Sisačko-moslavačka županija objavila je JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih potpora po
Projektu «Unapređenje turističke ponude Sisačko-moslavačke županije» za 2020. godinu.

Prihvatljivi prijavitelji su: trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti, zadruge; seljačka domaćinstva/OPG-i koji pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge) i fizičke osobe – privatni iznajmljivači.

Više informacija možete pronaći na poveznici https://www.smz.hr/natjecaji/105-gospodarstvo-regionalni-razvoj-i-fondovi-eu/7791-javni-poziv-unapredenje-turisticke-ponude-u-smz-za-2020-godinu

JAVNI POZIV za podnošenje prijave za izbor domaćina manifestacije Dani hrvatskog turizma 2020.

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora pozivaju zainteresirane hotelske kuće, turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave da podnesu prijavu kojom se kandidiraju za domaćina Dana hrvatskog turizma 2020. Manifestacija Dani hrvatskog turizma 2020. održat će se od 28. do 30. listopada 2020.

Rok za podnošenje prijava je 16. ožujka 2020. više informacija možete pronaći OVDJE

Konferencija “Snažni inovativni ekosustav za budućnost Europe”

U utorak, 18. veljače 2020. godine direktor Razvojne agencije SI-MO-RA Mario Čelan sudjelovao je na konferenciji Snažni inovativni ekosustav za budućnost Europe.

Konferencija održana u prostorijama Europskog odbora regija u Bruxellesu, okupila je predstavnike svih zainteresiranih skupina, među njima i predstavnici organizacija članica META Group, ACCIÓ, Ljubljanske urbane regije, ICE Castilla y León, Bretagne Development Innovation, ADR Nord Est i Si-Mo-Ra. Na konferenciji su prepoznali važnost inovacija kao pokretača konkurentnosti i rasta kroz poticanje lokalne zajednice, stvaranje novih radnih mjesta, što na kraju dovodi do ekonomskog rasta i lakšeg prijelaza na inovativni ekosustav.

 

Javni poziv (ZO-2/2020) za neposredno sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda

Eco City

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv (ZO-2/2020) za neposredno sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda.

Više o natječaju OVDJE

111.187,50 kuna za OPG Vukić!

OPG-u Vukić Marica iz Desnog Trebarjeva, općina Martinska Ves odobrena je potpora za tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” u iznosu od 111.187,50 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vukić bavi se uzgojem žitarica, uljarica i proteinskih usjeva, a dobivena sredstva korisnica će uložiti u kupnju poljoprivrednog zemljišta i poljoprivredne opreme točnije u kupnju traktorske prikolice i rasipača za gnojivo. Provedbom ovog projekta OPG Vukić modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Imaš viziju za Europu za sljedećih 70 godina?

Prijavi se za nagradu Robert Schuman!

Povodom 70. obljetnice Schumanove deklaracije koja se obilježava 9. svibnja 1950., Europski centar Roberta Schumana objavio je poziv na natječaj za „NAGRADE ROBERTA SCHUMANA“ koje se dodjeljuju tekstovima do dvije i pol stranice s prijedlozima o akcijama koje Europska unija 🇪🇺 može poduzeti tijekom sljedećih 70 godina.

Nagrada za prvo mjesto: 15 000 eura. Prijavite se OVDJE

111.187,50 kuna za OPG Kujundžić

OPG Kujundžić Dubravko iz Starog Grabovca pokraj Novske prijavio je projekt na tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” i dobio potporu u iznosu od 111.187,50 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kujundžić bavi se ratarstvom i pčelarstvom, a dobivena sredstva korisnik će uložiti u kupnju poljoprivredne mehanizacije i opreme (traktor i prikolica). Provedbom ovog projekta OPG Kujundžić modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.