Zajedno do obrazovanja

Projekt Zajedno do obrazovanja

Projekt ima za cilj stvaranje uvjeta za obrazovanje 86 učenika s teškoćama u razvoju s ciljem ostvarivanja inkluzivnog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama kojima je Sisačko-moslavačka županija osnivač, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz educiranje i zapošljavanje nezaposlenih osoba za pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama

Ciljevi i očekivani rezultati

Ovim projektom osigurava se financiranje troškova rada pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Opći cilj je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske ili srednjoškolske programe u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi / stručnog komunikacijskog posrednika.

Vrijednost projekta: 1.515.170,69 EUR (bespovratna sredstva 1.303.046,80 EUR)

Trajanje: 18.8.2017.-17.8.2021.

Kontakt osobe: Darjan Vlahov, voditelj projekta, 044/550-190 darjan.vlahov@smz.hr

Nositelj projekta: Sisačko-moslavačka županija

Partneri: Osnovna škola Dvor, Osnovna škola Gvozd, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Osnovna škola Popovača, Osnovna škola Josipa Kozarca, Osnovna škola Davorina Trstenjaka, Osnovna škola Braće Radić, I. osnovna škola Petrinja, Osnovna škola Jasenovac, Osnovna škola Novska, Osnovna škola Glina, Osnovna škola Mate Lovraka, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Osnovna škola Ludina, Srednja škola Glina, Srednja škola Ivana Trnskog, Ekonomska škola Sisak, Strukovna škola Sisak, Srednja škola Petrinja, Srednja škola Novska, Osnovna škola Zorka Sever Popovača

Aktivnosti projekta:

  • Pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi
  • Promicanje horizontalnih politika EU
  • Promidžba i vidljivost
  • Upravljanje projektom