Pravila zaštite privatnosti

Kolačići

Za ispravan rad ovaj portal koristi kolačiće (engl. cookies) kao i velika većina ostalih web mjesta. Ako ne želite koristiti kolačiće možete ih isključiti u postavkama svoga web preglednika, ali neke od funkcionalnosti Vam više neće biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju posjećene web stranice spremaju na vaše računalo. Mnoge web stranice koriste kolačiće kako bi posjetiteljima omogućili pristup raznim funkcijama. Informacije sadržane u “kolačiću” mogu se koristiti za praćenje ponašanja korisnika prilikom listanja stranica. Kolačić može dohvatiti samo onaj web koji ju je i postavio na vaše računalo.

Vrste kolačića koji se ovdje koriste

Kolačići sesije

Jedna od tehnologija koja je korištena za izradu ovog web odredišta je i Microsoftov ASP. Ova tehnologija zahtijeva postavljanje kolačića čiji naziv počinje s ASPSESSIONID. Ovi kolačići se automatski ukljanjaju zatvaranjem Vašeg preglednika.

Google Analytics

Najpoznatiji alat za analizu web odredišta i praćenje statistike je Google Analytics. Ovaj alat se koristi na ovom web odredištu te postavlja kolačiće __utma, __utmc, __utmz. Trajanje ovih kolačića je dvije godine.

Upute za isključivanje i uključivanje kolačića

 

Opće informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti  (dalje: Pravila) opisuju koje Vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s Vašim podacima.

Javna ustanova Regionalni koordinator, OIB 82722091216 i SI-MO-RA d.o.o. OIB 86514734622, Rimska 28, Sisak (dalje: “JURK/Simora“ ili “mi“) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.rk-smz.hr  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Poštujemo Vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno Vašim suglasnostima za obradu.

Način i svrhe obrade osobnih podataka
Korištenje internetske stranice www.rk-smz.hr
Pristup internetskoj stranici www.rk-smz.hr  je slobodan i ne zahtijeva registraciju.

Kontaktiranje
Obratite li nam se s nekim upitom, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija.

Primatelji osobnih podataka
JURK/Simora će Vaše osobne podatke proslijeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudova).

Po potrebi osobni podatci će se proslijeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka

Zaštita osobnih podataka
Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne  u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

Kontakt za zaštitu osobnih podataka
Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka  možete uputiti na adresu elektroničke pošte szp@rk-smz.hr.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

 

Službenik za zaštitu podataka

Javna ustanova Regionalni koordinator
Magdalena Došlović, mag. iur.
E-mail: szp@rk-smz.hr
Adresa: Rimska 28, 44 000 Sisak

SI-MO-RA d.o.o.
Marijana Mitrović
E-mail: szp@simora.hr
Adresa:Rimska 28, 44 000 Sisak

Pravila zaštite osobnih podataka drugih internetskih stranica/trećih osoba trećih strana
Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge internetske stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.

Na našoj stranici nudimo i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba!

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene.

Ova Pravila zadnji put su izmijenjena 4. veljače 2019. godine.