OBEC (One Block for Educational Credentials) je KA2 strateško partnerstvo koje sufinancira program Erasmus+ Europske unije. Projekt okuplja partnere u Švedskoj, Hrvatskoj, Italiji i Belgiji, a cilj mu je istražiti potencijale blockchain tehnologije za promicanje razvoja kompetencija i priznavanja vještina i kvalifikacija stvaranjem inovativnog sustava za izdavanje i provjeru vjerodajnica. Na taj način, cilj projekta je potaknuti profesionalnu i akademsku integraciju migranata, studenata na razmjeni i pojedinaca s informalnim i neformalnim obrazovanjem.

Tijekom provedbe projekta, partnerske organizacije provele su različite tečajeve usavršavanja kako bi testirali korištenje blockchain tehnologije u svrhu certificiranja u obrazovnom kontekstu. Kao rezultat, napravljeno je 13 modula okupljenih u 4 poglavlja, prema sljedećim temama:
Poglavlje 1: Kružna ekonomija i poduzetništvo
Poglavlje 2: Krojenje
Poglavlje 3: Igre, kodiranje i tehnologija
Poglavlje 4: Logika i kritičko mišljenje

O prva 2 poglavlja smo već nedavno izvještavali, a 3. poglavlje “Igre, kodiranje i tehnologija” donosi pregled tečajeva potrebnih za stvaranje videoigre, načine korištenja blockchain platformi za provjeru vjerodajnica te upute kako im pristupiti, koji su zahtjevi i
kako ih koristiti. Također, ovaj izvještaj donosi i tečajeve osnova kodiranja i stvaranja digitalnog sadržaja te razradu umjetne inteligencije uključujući njene mogućnosti i etičke probleme, kao i pojam socijalne robotike.

Pročitajte više:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.59 MB]

Više informacija o projektu OBEC možete pročitati na LINKU ili putem QR koda:

 

#OBECproject