U sklopu projekta OBEC, održana je desetodnevna edukacija na temu video igara, a na kojoj je 35 polaznika (podijeljenih u dvije grupe) učilo o osnovama izrade i programiranja video igara, kao i o mogućnostima korištenja blockchain tehnologije u ovom području.

Razvojna agencija SIMORA osmislila je i provela ovu edukaciju na kojoj je okupila 35 mladih osoba koje imaju interes za industrijom video igara i koje se žele dodatno educirati u tom području.

Polaznici su se upoznali s osnovama animacije, vizualnih efekata, 3D modela, programiranja, dizajna i brojnim interaktivnim mogućnostima potrebnima za izradu video igre.

Prije početka edukacija, polaznici su ispunili anonimne upitnike, a rezultati su pokazali kako polaznici očekuju dobiti nova znanja i vještine koje će im pomoći u njihovom daljnjem obrazovanju i usavršavanju u svijetu video igara, a kako bi u bližoj budućnosti bili u mogućnosti samostalno izraditi video igru. Također, polaznici su se izjasnili kako posjeduju osnovno znanje o blockchain tehnologiji te kako su željni naučiti više i uvidjeti na koje se sve načine može koristiti.

Nakon održanih edukacija, polaznici su ponovno ispunili anonimne upitnike koji su pokazali kako su iznimno zadovoljni održanim edukacijama, posebno istaknuvši kvalitetu sadržaja i načine prijenosa novih znanja od strane mentora koji su vodili edukacije. Također, polaznici su uvjereni da će im nova znanja koristiti u ostvarenju njihovih ciljeva, ali i da će im pomoći u otvaranju njihovih vlastitih startup-ova. Velika većina polaznika istaknula je kako je produbila svoje znanje o blockchain tehnologiji te kako ju smatraju korisnom i vide potencijale u njenom korištenju i u vlastite poslovne svrhe.

Polaznici su naučili i kako validirati potvrde koje su dobili po uspješnom završetku edukacija na ECTA platformi za koju su rekli kako ju smatraju veoma korisnom za pohranjivanje svojih diploma/potvrda/certifikata.

 

Podsjećamo, Razvojna agencija SIMORA partner je na projektu OBEC čiji je cilj istražiti potencijal inovativnih tehnologija, u ovom slučaju blockchain tehnologije, kako bi se pojednostavio i stvorio ujednačen sustav izdavanja i validacije diploma/potvrda/certifikata te, na taj način, postigle velike promjene u obrazovnom području.

Više informacija o projektu OBEC, financiranom iz programa Erasmus+, kao i o njegovom napretku, možete pogledati OVDJE

 

#OBECproject