U Šibeniku je održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“, koja je okupila više od 700 sudionika. Moglo bi se reći da je riječ o najvećem okupljanju EU stručnjaka u Hrvatskoj. Na konferenciji na kojoj smo i mi sudjelovali, predstavljeni su dosad ostvareni rezultati u segmentu privlačenja europskih sredstava kao i rasprave o prilikama i mogućnostima za još brži razvoj. Na konferenciji su predstavljene aktualne politike i razvojni programi kojima je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.

Konferenciju su uvodnim obraćanjima otvorili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske resurse Günther H. Oettinger, prisutnima se obratio video porukom.

U sklopu panel rasprave ministara Vlade RH, zaključeno je kako je u segmentu projekata financiranih pomoću sredstava EU najvažnije skratiti procedure, pojednostaviti pravila, pripremiti nove natječaje i do kraja pratiti realizaciju tih projekata.