U Lekeniku su u tijeku radovi na projektu rekonstrukcije i opremanja Društvenog doma i Turističko-informativnog centra koji provodi Razvojna agencija SIMORA.

Ovim projektom vrijednim gotovo 7.5 milijuna kuna, Općina Lekenik će krajem godine dobiti mjesto za okupljanje stanovnika, ali i organizaciju brojnih događanja. Očekuje se i da će turističko informativni centar doprinijet razvoju turizma na ovom području, pružati vrijedne i korisne turističke informacije te biti središnje mjesto za upravljanje turističkim aktivnostima, odnosno mjesto za promociju i jačanje turističkog identiteta Lekenika i Sisačko-moslavačke županije.

Podmjera 7.4. i provedba tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-a Zrinska Gora – Turopolje, pokazale su se kao odlične upravo za financiranje razvoja ruralnih krajeva Sisačko-moslavačke županije. Naime, Razvojna agencija SIMORA provodi još nekoliko projekata iz istih mjera – dječji vrtić u Velikoj Ludini, vatrogasni dom u Hrvatskoj Dubici i Jasenovcu, kulturni centar u Martinskoj Vesi, dvorana za sport u Lekeniku…

Trenutno je u tijeku novi natječaj za istu mjeru kojim očekujemo dodatno ulaganje u razvoj jedinica lokalne samouprave u Sisačko-moslavačkoj županiji.