U Izboru za najbolji EU projekt koji Hanza media organizira u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, nalazi se i projekt NATURA SMŽ.

Zašto baš NATURA SMŽ? Zato što je riječ o uspješnom EU projektu, zato što ima važan doprinosa za lokalnu zajednicu i zato što poboljšava život ne samo lokalne zajednice već i puno šire. Osnivanjem Edukativno-prezentacijskog centra NATURA SMŽ omogućena je prezentacija prirodne baštine Sisačko-moslavačke županije, zaštićenih područja i područja ekološke mreže NATURA 2000.

Projekt NATURA SMŽ su zajednički pripremile Sisačko-moslavačka županija, te partneri Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode SMŽ i Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ. Prostor NATURE SMŽ obuhvaća dva kompletno opremljena objekta i edukativni park veličine 10 tisuća kvadrata. Izrađeni su video i multimedijalni sadržaji koji se prikazuju na video zidovima, hologramima i VR naočalama. Brojni sadržaji prilagođeni su i osobama s invaliditetom te slijepim i slabovidnim osobama.

Glasajte za NATURU SMŽ i svakako ju posjetite na predivnoj lokaciji u Petrinji (ulica Zeleni brijeg 4). Glasanje počinje 14. i traje do 20. rujna 2023. godine. Glasati možete na https://novac.jutarnji.hr/novac/eu-projekt-2023/cak-39-projekata-uslo-u-finale-glasajte-za-najbolji-zupanijski-eu-projekt-u-hrvatskoj-15374473