U sklopu projekta OBEC, u Bruxellesu je održan završni sastanak članova projektnih timova koji predano rade na ovome projektu već pune dvije godine, počevši od listopada 2020. godine.

OBEC (One Block for Educational Credentials) je inovativni projekt, odnosno KA2 strateško partnerstvo koje sufinancira program Erasmus+ Europske unije, a koji okuplja partnere u Švedskoj, Hrvatskoj, Italiji i Belgiji.

Nositelj projekta:  SWIDEAS (Švedska)

Partneri projekta:

Cilj projekta je istražiti potencijale blockchain tehnologije za promicanje razvoja kompetencija i priznavanja vještina i kvalifikacija stvaranjem inovativnog sustava za izdavanje i provjeru vjerodajnica za učenje, a čime će se potaknuti profesionalna i akademska integracija migranata, studenata na razmjeni i pojedinaca s informalnim i neformalnim obrazovanjem.

O projektu OBEC smo već mnogo puta pisali, no podsjećamo kako se kroz projekt, između ostalog, kreirala nova inovativna metodologija za kurikulum koji je podijeljen u cjeline (module) i koji će omogućiti veću zapošljivost ciljanih grupa. Također, kroz projekt su se identificirali alati, platforme i aplikacije koje koriste blockchain sustav za pohranjivanje diploma/certifikata, stvorio se badge sustav temeljen na blockchain tehnologiji te se učilo buduće trenere kako provoditi novo kreirane tečaje i kako se koristiti blockchain tehnologijom za pohranjivanje budućih certifikata.

Kao posljednji dio transnacionalnih projektnih sastanaka, partneri iz EURADA-e održali su i Multiplier Event na kojem su ciljanim skupinama, ali i široj javnosti, predstavili brojne aktivnosti i rezultate koji su postignuti kroz dvije godine provedbe projekta.

Više informacija o projektu OBEC, ali i o svemu što se kroz projekt ostvarilo, možete pročitati na LINKU ili putem QR koda:

 

#OBECproject