Posljednje dvije godina Razvojna agencija SIMORA provodila je prekogranični projekt Crown of entrepreneurial ideas for success – CROWN. Ovih dana stigla je i potvrda je ovaj projekt kandidiran za najbolji Interreg projekt u 2022. godine. Interreg Project Slam je natjecanje za najbolji Interreg projekt u 2022. godini, a usmjeren je na predstavljanje projektnih i programskih rezultata i postignuća u razdoblju 2014.-2020. ispričanih kroz priču u formi kratkog videa.

Upravljačko tijelo je za navedeni natječaj nominiralo priču o mladim poduzetnicima s programskog područja, a priča je inspirirana odnosno čini spoj implementacije 3 projekta: CODE, 2CODE i CROWN,  financiranih iz programa Interreg IPA CBC programa HR-BA-ME. U finale natječaja ušlo je 6 videa, među kojima i priča o mladim poduzetnicima s projekata CODE, 2CODE te CROWN.

Glasanje za najbolji projektni video otvoreno je na Facebook stranici Interreg Project Slam 2022 i traje do 21.9.2022. Video s najvećim brojem “lajkova” osvaja nagradu „social media award“.

Video pogledajte na slijedećem linku.

Podsjećamo, projekt CROWN provodio je projektne aktivnosti usmjerene ka jačanju poduzetničkih potencijala mladih ljudi kako bi se potaknulo zapošljavanje, te stvaranju inovativnih startup poduzeća, kao i poticajne radne okoline, a sve u cilju povećanja konkurentnosti i razvoja poslovnog okruženja Hrvatske, BIH i Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta bila je 616.169,00 EUR,, a uz Razvojnu agenciju SIMORA provodili su ga Inovacijsko preduzetnički centar TEHNOPOLIS iz Nikšića, te zaklada INTERA iz Mostara.