U studenom je otvoren poziv Međuregionalne inicijative za ulaganje u inovacije (The Interregional Innovation Investments – I3) proračunom od 145 milijuna eura. Rok je 1. veljače 2022., a Info dan bit će 9. prosinca u 09:30 (CET), gdje možete saznati više o I3 pozivu. Link za prijavu na Info dan: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/I3_InfoDay2021_

Instrument Međuregionalne inicijative za ulaganje u inovacije (I3) instrument je financiranja unutar Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Ciljevi inicijative su potaknuti razvoj europskih lanaca vrijednosti mobilizacijom inovacijskih ekosustava za povećanje i komercijalizaciju međuregionalnih inovacijskih projekata kroz povezivanje s glavnim operativnim programima kohezijske politike, mobilizirati dodatna ulaganja u odabrana prioritetna područja i poboljšati suradnju s partnerima iz različitih država članica te ojačati komplementarnost između različitih instrumenata financiranja na EU, nacionalnoj i regionalnoj razini. Instrument osigurava financiranje zajedničkih inovacijskih projekata u zreloj fazi razvoja i podržava dionike uključene u pametnu specijalizaciju da razviju projekte u portfelje ulaganja u lanac vrijednosti.

Jedno od područja ulaganja obuhvaća digitalne tehnologije:

  • Digitalna ekonomija i inovacije
  • Digitalizacija javne uprave
  • Digitalizacija zdravstvene zaštite

Najmanje 70% bespovratnih sredstava mora biti dodijeljeno za ulaganja u poduzeća.