Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-ŽK Sisak, a na osnovi Odluke o priznanjima HGK proglašene su najuspješnije tvrtke u Sisačko-moslavačkoj županiji. Najuspješnije malo trgovačko društvo u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2020. godini je Agro Simpa d.o.o., srednje trgovačko društvo Sano d.o.o. Popovača, a najuspješnije veliko trgovačko društvo je Petrokemija d.d. Kutina. Laureatima su Zlatne plakete uručene danas na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-ŽK Sisak. Osim ovih priznanja, na današnjoj svečanosti uručena su i posebna priznanja za doprinos razvitku gospodarstva i komorskog sustava zaslužnim pojedincima i tvrtkama, a povodom obilježavanja 150 godina od osnivanja Trgovačko-obrtničke komore u Sisku.

Priznanja su dodijeljena Ivanu Brkiću, Mladenu Galekoviću, Borisu Mesariću, Mattu Darku Sertiću, Milanu Stojanoviću i Marijanu Vukeliću, te tvrtkama Gavrilović d.d. Petrokemija d.d., te Razvojnoj agenciji SIMORA d.o.o. Uvodno se, čestitajući laureatima, gospodarstvenicima i gostima obratio predsjednik HGK-ŽK Sisak Tihomir Babić, podsjećaju na otežane uvjete za poslovanje u pandemiji i nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio područje naše županije.

U ime RA Simora nagradu je preuzeo direktor Mario Čelan. “Mi smo izuzetno ponosni jer smo u ovakvom društvu. Ne možemo svoje poslovanje uspoređivati s tvrtkama koje su ovogodišnji dobitnici, ali ono što možemo je upravo biti na raspolaganju svima koji unapređujete naše gospodarstvo!”, izjavio je Čelan.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, potpredsjednik HGK Josip Zaher,  predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger te gospodarstvenici s područja županije.

Foto: T.Novak