Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, kao centar industrije razvoja videoigara, i A1 Hrvatska, vodeći tehnološki inovator, sklopili su višegodišnji sporazum o suradnji i razmjeni usluga.

 

Ciljevi ove izvanredne suradnje su:

  • razvoj industrije videoigara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj, uključujući i razvoj videoigara na najmodernijoj mobilnoj i fiksnoj tehnologiji,
  • promicanje inovacija,
  • jače uključivanje ICT industrije te industrije videoigara u obrazovanje, javni i privatni sektor na razini cijele Hrvatske.

 

Ova suradnja realizirat će se u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj koji je već proglašen najboljim EU projektom u Hrvatskoj u 2020.

Poduzetnički inkubator PISMO trenutno se sastoji od dva objekta s dvadesetak ureda, co-working i konferencijskim prostorom opremljenim najmodernijom tehnologijom (motion capture, fotogrametrijski te video i glazbeni studio, CNC, 3D printer, VR i ostala ICT oprema).

 

Direktor Razvojne agencije SIMORA, Mario Čelan, izjavio je: „U našem inkubatoru već sada posluje četrdesetak startupova iz gaming industrije što dokazuje da uspijevamo u naumu da mladim ljudima damo priliku za ostanak u Sisačko-moslavačkoj županiji ili razlog za preseljenje k nama. Podrška koju će nam odsad pružati naš novi tehnološki partner A1 Hrvatska vezana je, između ostalog, za pristup najmodernijoj mobilnoj i fiksnoj mreži. To je svakako jedan od osnovnih preduvjeta za naš daljnji razvoj i rast u smjeru izgradnje budućeg Gaming kampusa vrijednog gotovo 400 milijuna kuna.“