Predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, predvođeni dekanom Vedranom Bilasom te Marinom Piletićem, ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, srdačno su dočekani od strane gradonačelnice Marije Kušmiš tijekom njihovog posjeta Gradu Novskoj. Glavni cilj posjete bio je upoznati se s različitim aktivnim projektima, uključujući posjet Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1.

Tijekom posjete, zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije, Ivana Matanović, predstavila im je projekt Centar gaming industrije te ekosustav PISMO-a. Nakon toga, predstavnici su obišli prostorije inkubatora gdje su imali priliku susresti se s nekoliko start-upova, među kojima su bili Hiroma studio, GROW i Misfit Village.

Osim toga, predstavnici su posjetili Srednju školu Novska gdje su imali priliku upoznati se sa smjerom Tehničar za razvoj videoigara. Ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović i profesori stručnih predmeta srdačno su ih dočekali i razmijenili iskustva te ideje.

       

Jadranko Matuško, prodekan za poslovanje, Bojan Trkulja, prodekan za nastavu, te Stjepan Bogdan, prodekan za istraživanje i inovacije, također su sudjelovali u posjeti, ističući važnost ovakvih inicijativa za razvoj industrije, obrazovanje i inovacije. Mirko Sužnjević, stručnjak za videoigre koji je sudjelovao u razvoju nastavnih programa iz tog područja, također je bio dio delegacije FER-a te je dao svoj stručni osvrt na mogućnosti suradnje.

Predstavnici FER-a imali su priliku bolje upoznati planove inkubatora te što je već postignuto u PISMU. Posjeta je istaknula važnost povezivanja akademske zajednice, industrije i lokalnih zajednica kako bi se stvorili poticajni uvjeti za razvoj gaming industrije, koja sve više postaje ključna grana modernog gospodarstva. Suradnja između FER-a, inkubatora PISMO i lokalnih institucija u Novskoj predstavlja korak prema ostvarenju tog cilja!