Obavještavamo vas kako europski projekt DIH World objavljuje svoj prvi poziv malim i srednjim poduzetnicima za prijavu eksperimenata u vrijednosti do 95.000,00 EUR.

Poziv se objavljuje 3. svibnja 2021., a rok za prijavu je 15. srpnja 2021.

Cilj DIH World projekta je ubrzati prihvaćanje naprednih digitalnih tehnologija od strane malih i srednjih poduzetnika u svim sektorima, podržavajući ih u izgradnji održive konkurentske prednosti i dosezanju globalnih tržišta. DIH World jača kapacitete regionalnih DIH-ova, a posebno u nedovoljno zastupljenim regijama širom Europe.

Ovim prvim otvorenim pozivom odabrat će se i podržati do 35 eksperimenta koji uključuju DIH-ove te mala i srednja poduzeća iz proizvodnog sektora (drvna tehnologija, prehrambeni proizvodi, građevinarstvo, pomorstvo). Inovativni eksperimenti dobit će do 95.000,00 EUR za potporu integraciji digitalnih tehnologija u procese, proizvode ili usluge MSP-a.

Ovaj poziv bit će predstavljen u petak, 30. travnja u 10:00 sati na webinaru. Da biste se registrirali i upoznali s ovim otvorenim pozivima, kliknite ovdje: https://innovalia.org/en/informative-webinar/

Podsjećamo: projekt DIH World provodi konzorcij CARSA, PwC Advisory, IMProve Academy, Innovalia, EURADA i Communicación Multimedia, uz partnerstvo 27 regionalnih digitalnih inovacijskih hubova (među kojima je i Razvojna agencija SIMORA sa svojim digitalnim inovacijskim hubom – Poduzetničkim inkubatorom PISMO) te 8 malih i srednjih poduzeća. Vrijednost projekta je 8.566.745,00 € (potpora Europske komisije je 7.999.366,63 €).

RA SIMORA je, u sklopu projekta, 15. travnja 2021. održala i Community Days o čemu više možete pročitati na: https://rk-smz.hr/odrzana-medunarodna-online-konferencija-community-days-organizator-bila-razvojna-agencija-simora/

 

#DIHWorld