Međunarodna konferencija „Community Days“ na temu korištenja naprednih digitalnih tehnologija u poduzetništvu održana je zbog epidemioloških mjera online, uz inozemne i domaće goste koji dolaze iz poduzetničkog, obrazovnog, znanstvenog i javnog sektora djelovanja. Konferencija je održana u sklopu projekta DIH World u organizaciji Sisačko-moslavačke razvojne agencije SIMORA privukavši stotinjak sudionika.

DIH World, Horizonov je projekt vrijedan gotovo 9 milijuna eura, koji u 36 mjeseci koliko traje za cilj ima ubrzati korištenje naprednih tehnologija, predvodi transformaciju europskih poduzeća. Na europskoj listi digitalnih i inovacijskih centara (hubova) našao se i  poduzetnički inkubator namjenjen gaming industriji PISMO. To je i razlog zašto je RA SIMORA postala partner ovom međunarodnom projektu.

Govornici na konferenciji bili su Tadej Slapnik iz Slovenije, Juan Manuel Corchado iz Španjolske, Zoran Dimitrijević iz BIH, te iz Hrvatske Karolj Skala, Bisera Karanović, Krunoslava Kosina-Milutinović i Josipa Bencek. J. Bencek predstavljala je start up GROW iz inkubatora PISMO, K. Kosina-Milutinović prenosila je iskustva iz sisačkog poduzetničkog inkubatora PISAK, B.Karanović predstavljala je DIGIPARC digitalni hub iz Rijeke, dok je K.Skala govorio o tehnološkom napretku iz vida Instituta Ruđer Bošković.

Inozemni gosti Slapnik, Corchado i Dimitrijević pohvalili su organizaciju, ali i prenijeli vrijedna iskustva, posebice ona o budućnosti koja uvodi Blockchain tehnologiju u sve pore života.

Direktor RA SIMORA i jedan od govornika Mario Čelan, rekao je kako je neminovno da napredne digitalne tehnologije transformiraju hrvatska poduzeća, te da smo na dobrom putu govore i 49 otvorenih start up-ova u inkubatoru PISMO koji svakodnevno koriste najmodernije tehnologije kako bi napravili proizvod koji će svojom konkurentnošću pokoriti globalno tržište.

Konferenciju možete pogledati na slijedećem linku: