Naziv natječaja:

„Radost života“ – za podršku svima koji žele, znaju i mogu učiniti svijet boljim.

Objavljen:

UNIQA osiguranja

Link:

https://radostzivota.uniqa.hr/uvjeti-i-pravila/9

Prihvatljivi korisnici:

Organizacije civilnog društva: udruge, zaklade, umjetničke organizacije, privatne neprofitne ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života u zajednici.

Ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj (npr. vrtići, škole, fakulteti, učenički domovi, muzeji, knjižnice i sl.)

Iznos donacija

Tražena sredstva za pojedini donacijski projekt ne mogu biti manja od 5.000 kuna niti veća od 50.000 kuna te u prijavi nije dopušteno zatražiti veći iznos; prijavitelj treba predložiti iznos donacije u skladu s financijskim planom do najviše 50.000 kuna.

Projekt može biti predložen i realiziran kroz partnerstvo više organizacija (npr. škole i udruge).

Odobrena sredstva za donaciju moraju biti iskorištena s ciljem navedenim u prijavi najkasnije do kraja školske godine 2021./2022.

Sažetak natječaja:  

Predmet Natječaja je dodjela donacija za podršku projektima ustanova, udruga, škola i drugih organizacija u 2021. godini. Na natječaj se mogu prijaviti organizacije isključivo s projektima za dobrobit djece i mladih koji su posebno ranjiva skupina u trenutnoj situaciji uzrokovanoj epidemijom bolesti COVID-19, potresima i svim njihovim posljedicama. Zbog toga će se prilikom vrednovanja prijavljenih projekata uzimati u obzir njihov planirani doprinos mentalnom zdravlju djece i mladih kroz:

  • odgojno-obrazovne projekte/programe;
  • programe psihosocijalnog osnaživanja i podrške;
  • kulturno-umjetničke aktivnosti djece;
  • sportsko-rekreativne aktivnosti;
  • organizaciju izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti itd.

Prijaviti se mogu, ukratko, svi projekti koji mogu pomoći djeci i mladima da se nose s trenutnom teškom situacijom koja loše utječe na njihovo psihičko, ali i fizičko zdravlje.

Hoće li realizacija projekta, primjerice, poboljšati kvalitetu učenja, rada i boravka u školi? Hoće li provedba projekta doprinijeti očuvanju okoliša u nekoj sredini, hoće li nekim inovativnim rješenjem privući sugrađane i utjecati na podizanje njihove svijesti o održivom razvoju? Hoće li pomoći učenicima da ostvare neki svoj projekt za koji njihova škola, udruga ili druga krovna organizacija nemaju sredstava? Voljeli bismo da prijavljeni projekti ispunjavaju upravo takve svrhe, oplemenjujući one koji ih provode, korisnike kojima su namijenjeni i zajednicu u cjelini.

Rok za predaju dokumentacije:

Natječaj je otvoren do 11. svibnja 2021. u ponoć te se prijave na poveznici https://radostzivota.uniqa.hr/prijava-projekta/8 pristigle nakon tog datuma neće razmatrati.

Projekti će biti odabrani do 1. lipnja 2021.

Sudionici natječaja čiji su projekti odabrani bit će o tome obaviješteni pisanim putem.

Ispunjavanjem obrasca prijave sudionik daje suglasnost za objavu podataka na internetskoj stranici „Radost života“ i promociju projekta u javnosti od strane UNIQA osiguranja.

 

Kontakt: RA SIMORA, Odjel za županijske razvojne programe

Tel: 044/660-115