Europska komisija najavila je da će se EU Zeleni tjedan 2021., glavni godišnji događaj usmjeren na europsku politiku zaštite okoliša, održati od 3. svibnja do 13. lipnja i biti će posvećen politici nultog zagađenja (Zero Pollution Ambition). Ova tema je u izravnoj vezi s Europskim zelenim sporazumom i Akcijskim planom EU-a prema ambiciji nultog zagađenja zraka, vode i tla. U okviru EU Zelenog tjedna, Europska komisija poziva vas da se prijavite za sudjelovanje u dvije različite aktivnosti.

Prva aktivnost je četverodnevna virtualna konferencija (1. – 4. lipnja) na kojoj imate mogućnost postavljanja virtualnog izložbenog štanda na kojem možete izložiti i promovirati svoje aktivnosti povezane s politikom zaštite okoliša. Za više informacija i registraciju kliknite ovdje (https://www.eugreenweek.eu/virtual-exhibition) . Rok za prijavu na natječaj je 8. ožujka.

Između 3. svibnja i 13. lipnja možete sudjelovati i na „EU Green Week“ Partnerskom događaju na kojem ćete moći dijeliti i promovirati svoje aktivnosti organizacijom događaja na ekološku temu. Ovo je jedinstvena prilika da predstavite svoj doprinos Europi bez zagađenja, s mogućnošću interakcije s vodećim ekolozima, dionicima, kreatorima politike i zainteresiranim građanima iz cijelog svijeta kako bi zajednički tražili rješenja koja mogu postići smanjenje zagađenja i okoliš bez otrovnih tvari. Događaj se može sastojati od konferencije, radionice ili webinara (svaka ideja je dobrodošla) i može se održati na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili EU razini. Štoviše, tijekom vašeg događaja mogu se izložiti mnoge vrste inicijativa vezanih uz Nulto zagađenje (energija, poljoprivreda, industrija, mobilnost). Za više informacija i registraciju kliknite ovdje (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUGW2021PartnerEvents). U ovom je slučaju krajnji rok za prijavu 12. ožujka.

Ukoliko se odlučite svojim idejama i aktivnostima doprinijeti EU Zelenom tjednu, Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA Vam može ponuditi svoju asistenciju kroz, primjerice lekturu vaših prijedloga, pronalazak govornika, moderiranje vaše sesije ili promociju među kolegama i drugim razvojnim agencijama.