U sklopu projekta COMPATH, održan je treći sastanak članova projektnih timova u Stockholmu u organizaciji švedskih partnera NYSA Sweden i Sportidealisten .

Tijekom interaktivnog sastanka, projektni partneri raspravljali su o 12 edukativnih modula (tečaja) koje su kreirali u proteklom provedbenom razdoblju, a koji će koristiti ciljanim skupinama (studenti-sportaši od 16 do 25 godina) u jačanju njihovih vještina u području sportskih inovacija i tehnologija. Navedeni moduli podijeljeni su u 2 kategorije, i to:

Sport-Oriented Technology Skills:
1. Artificial Intelligence and Machine Learning in Sport
2. Big Data Analytics in Sport
3. Drone Technology in Sport Industry
4. Fan Engagement/Experience through Digital Tools
5. Internet of Things in Sport Industry
6. VR/AR/XR in Sport
7. E-Sport and Sports-Focused Gaming
8. Wearables and Equipment for Athletic Performance

Sport-Adapted 21st Century Skills: 
9. Sport-Adapted Learning Skills (critical thinking, creativity, communication)
10. Sport-Adapted Literacy Skills (information literacy, media literacy, technology literacy)
11. Career Planning and Entering to Technology-Oriented Sports Business World
12. Entrepreneurial Mindset in Sports Businesses

Navedeni edukativni moduli bit će oblikovani u Gamification-based Digital Sport Innovation Competence Hub koji će okupiti sportske inovacije i obrazovanje u virtualnom okruženju putem kojeg će mladi studenti-sportaši razvijati svoje vještine usmjerene na sport i vještine prilagođene sportu 21. stoljeća. Tako kreirana digitalna platforma temeljit će se na izvršavanju zadataka sličnih igricama kroz korištenje raznih interaktivnih obrazovnih alata.

O realizaciji ovog digitalnog edukativnog rješenja, izvještavat ćemo u narednim objavama.

Podsjećamo, projekt COMPATH (Promoting Employability of Young Student-Athletes through „Competence Hub on Sport Innovation“) sufinanciran je od strane EU kroz program Erasmus+ Sport, a kroz tri godine provedbe planira izgraditi zajednicu mladih sportaša-studenta okupljenih u domeni sportskih inovacija na europskoj razini čime se podupire obrazovni, profesionalni i osobni razvoj mladih sportaša-studenta (od 16 do 25 godina) kroz „Centar kompetencija o sportskim inovacijama”, te se doprinosi promicanju kvalitete i stvaranju novih radnih mjesta i poticanju inovacija.

Više informacija o projektu COMPATH pronađite ovdje.