Dobre vijesti za Popovaču, Lipovljane i Donje Kukuruzare!

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je desetu Odluku o financiranju u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Među njima su i Popovača, Lipovljani te Donji Kukuruzari.

  1. Općina Donji Kukuruzari

Naziv projekta: „Solidarnost na djelu 2“

Ovim projektom bit će zaposleno 25 žena pripadnica ranjivih skupina u općini Donji Kukuruzari.

Unaprijedit će se kvaliteta života za 150 krajnjih korisnika na području općine Donji Kukuruzari kojima će bit pružena pomoć u svakodnevnom životu kroz 12 mjeseci.

Projekt će trajati 18 mjeseci i provodit će ga Općina Donji Kukuruzari u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ispostava Hrvatska Kostajnica te Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Vrijednost projekta iznosi 2.237.500,00 kn.

  1. Općina Lipovljani

Naziv projekta: „Zaželi i ostvari II“

Ovim projektom zaposlit će se 15 žena pripadnica ciljane skupine s područja općine Lipovljani, na 12 mjeseci, koje će pružati pomoć i podršku za 90 krajnjih korisnika. Također, krajnjim korisnicima će se osigurati osnovne kućanske i higijenske potrepštine za 12 mjeseci.

Zaposlene žene polazit će edukaciju za dodatno osposobljavanje, a projekt, u trajanju 18 mjeseci, će provoditi općina Lipovljani zajedno s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Kutina i Centrom za socijalnu skrb Novska.

Vrijednost projekta iznosi 1.390.200,00 kn.

  1. Grad Popovača

Naziv projekta: „Zlatne žene za zlatnu dob – faza 2“

Ovim će projektom grad Popovača, zajedno s partnerima, omogućiti zapošljavanje 30 žena pripadnica ciljane skupine, na 12 mjeseci, koje će skrbiti o 180 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a provodit će ga Grad Popovača u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Kutina i Centrom za socijalnu skrb Kutina.

Vrijednost projekta iznosi 2.645.900,00 kn.