Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta” za 2022. godinu, kojim se potiče tradicijska i umjetnička djelatnost.

Prihvatljivi korisnici:

mikro, mali i srednjim poduzetnici (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima („Narodne novine“, broj 112/07). Moraju biti upisani u  evidenciju Hrvatske obrtničke komore kao tradicijski i umjetnički obrt.

Prihvatljivi iznos financiranja: 

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna.

Intenzitet potpore: do 100 %

Prihvatljivi troškovi: 

nabava strojeva, postrojenja i opreme, – nabava alata i inventara, – prilagodba, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora, – uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, – upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva, – nabava usluga u svrhu razvoja proizvoda, – marketinške aktivnosti, – edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Rok za predaju dokumentacije:

  1. listopada do 14. studenoga 2022. godine

Kontakt odjel: 

Odjel za poduzetništvo, poduzetnistvo@simora.hr , 044 544 205

Link:

https://mingor.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-7371/javni-pozivi-i-natjecaji-ministarstva/otvoreni-javni-pozivi-i-natjecaji/7390