Norveški fond objavio je prednajavu trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga za inovacije zelene industrije i plavi rast.

Innovation Norway, upravitelj fonda Programa poslovnog razvoja i inovacija Hrvatske, najavio je da će u studenome 2022. objaviti treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru navedenog programa financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma.

Cilj programa je stavljanje fokusa na inovacije zelene industrije i plavi rast, odnosno povećanje konkurentnosti, stvaranje vrijednosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Hrvatskim poduzetnicima bit će na raspolaganju do 6 milijuna eura, te će se moći prijaviti za bespovratna sredstva za financiranje dijela projekta kako bi se donijelo više inovacija u proizvodima, uslugama i procesima.

Inovacije zelene industrije podrazumijevaju ekologizacije proizvodne industrije, a potpora se može pružiti ulaganjima u zelenije tehnologije kako bi se povećao proizvodni kapacitet, diversificirali proizvodi ili usluge ili doprinijelo temeljnoj promjeni proizvodnog procesa kako bi bio ekološki prihvatljiviji.

Plavi rast može poduprijeti održivi rast u pomorskom i pomorskom sektoru općenito.

Više informacija dostupno je na: Croatia – Business Development and Innovation (innovasjonnorge.no)