Otvoren je javni natječaj „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“ koji je namijenjen udrugama za zaštitu prava potrošača.

Natječajem će se dodijeliti financijske podrške projektima koji doprinose zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, a ukupna vrijednost mu je 720.000,00 kuna.

Prijaviti se mogu sve udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, a u svom djelovanju su neovisne o trgovcima, sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača, te zadovoljavaju taksativno navedene uvjete Natječaja.

Rok za prijavu je 24. svibnja do 13 sati.

Sve zainteresirane udruge koje ispunjavaju uvjete Natječaja prijavljuju svoje prijedloge projekata na propisanim obrascima. Prijava na javni natječaj podrazumijeva internetsku prijavu koja se obavlja putem sustava financijskepodrske.hr.

Kako bi se udrugama omogućila što kvalitetnija priprema i prijava, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 29. travnja 2022. s početkom u 9 sati organizira online pripremnu informativnu radionicu s ciljem predstavljanja javnog natječaja.
Mole se svi zainteresirani prijavitelji da se za sudjelovanje prijave do 27. travnja 2022. putem adrese e-pošte: natjecaj.potrosaci@mingor.hr, a potvrdu sudjelovanja te link za povezivanje dobit će dan prije održavanja radionice.

Poveznica: Financijske podrške – prikaz natječaja (financijskepodrske.hr)