Projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u Sisačko-moslavačkoj županiji ide dalje!

 

Aktualna kriza uzrokovana bolešću COVID-19 dovodi do novih kreativnih rješenja preživljavanja poduzetnica i poduzetnika u vrlo izazovnom ekonomskom razdoblju pred nama.

Stoga, Republika Hrvatska nastavlja provođenje mjera potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima COVID-19, odnosno nov paket mjera koji povećava mogućnost skraćenja radnog vremena s 50 na 70 posto, pruža maksimalnu mjesečnu potporu po radniku koja raste s dosadašnje 2000 kn na 2800 kn, uz oslobađanje od plaćanja doprinosa na taj iznos, a pojednostavljuje se i dokumentacija za dobivanje mjere.

Također, prilika se pruža i mikro, malim i srednjim poduzećima registriranima za djelatnost prerade, stavljanja na tržište i razvoj poljoprivrednih proizvoda kao što su masline, grožđe, mlijeko, meso, voće, povrće, ljekovito bilje te pakiranje jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda, a za koje je natječaj otvoren od 29. listopada 2020. od 00:00 sati do 5. studenoga do 12:00 sati. Ove mjere vezane su uz smanjenje priljeva.

 

Za sve informacije obratite se na e-mail poduzetnistvo@simora.hr ili ruralni@simora.hr te na broj telefona 044/544 204.