Poticanje digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća te javnog sektora sa fokusom na prednosti koje donosi umjetna inteligencija,  gamifikacija, Blockchain i Internet of Things, teme su kojima će se baviti konferencija CRO WEB 3 najavljena od strane gaming inkubatora PISMO powered by A1. Konferencija se održava u petak 3. ožujka u Novskoj u prostoru inkubatora PISMO 2. Gosti kao i panelisti su domaći i strani tehnološki stručnjaci, a sve sudionike očekuju i panel rasprava, te izbor različitih radionica. Također, najavljena je i demonstracija MetaCOP Metaversea. Ovom konferencijom Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ ujedno započinje provedbu projekta „AI & GAMING JURK EDIH“ vrijednog 2,3 milijuna eura za što su sredstva stigla iz programa Europske komisije.

Neki od gostiju konferencije su CEO The Metaverse Institute Dr. Christina Yan Zhang, Erik Kapfer (Pattern City), Bojan Hadžisejić (Nephos d.o.o.), dok su u panel raspravu uključene tvrtke DEVLA, Prilika Group, HashNET d.o.o., ZUNO games… Praćenje konferencije je besplatno, a sudionici se prijaviti mogu putem linka.

„Cilj nam je da sudionici naše konferencije razumiju kakvu korist mogu imati od usvajanja i implementacije Web 3.0 principa u procesima digitalne transformacije svojih organizacija. Zato pozivamo poduzetnike, programere, predstavnike javnog sektora i sve one koji to tek žele postati, ali i sve željne primjene umjetne inteligencije, proširene stvarnosti, Metaversa, blockchaina da nam se pridruže“, poručili su organizatori konferencije.

Inkubator PISMO projektom AI & GAMING EDIH dolazi na kartu europskih digitalnih centara, a tijekom provedbe projekta očekuje se održavanje niza konferencija, edukacija, ali i nabavka opreme. Projekt se provodi u konzorciju koji čine Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ kao vodeći partner te Razvojna agencija SIMORA, Institut za fiziku Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Visoka škola PAR, HashNET d.o.o., Fast Lane d.o.o. i Centar za umjetnu inteligenciju Lipik kao projektni partneri.

Agenda_cro