Lokalna akcijska grupa “Zrinska gora – Turopolje” provodila je natječaj za financiranje projekata tipa operacije 1.1.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Razvojna agencija SIMORA projektnu dokumentaciju je pripremala za tri OPG-a koji su i dobili sredstva čime će unaprijediti svoje poslovanje.

OPG Dinčir Ivice i OPG Orlić Branke ostvarili su potpore u iznosu 113.460,00 kuna za kupnju traktora i rotobrane, te traktora i traktorske prikolice čime će unaprijediti i modernizirati procese rada i poslovanja. OPG Jović Miroslavao ostvario je potporu u iznosu 113.460,00 kuna za kupnju omotača za bale, sakupljača sijena, malčera i junice čime će unaprijediti i modernizirati procese rada i poslovanja, te povećati proizvodnog kapacitet iskazan kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog rezultata.

Prema izjavi Hrvoja Ivanušića koji radi na projektima vezanim uz ruralni razvoj saznajemo da je Razvojna agencija SIMORA do sada omogućila da više od 200 OPG-ova dobije bespovratna sredstva ili poveća svoju proizvodnju. “Pozivamo poljoprivrednike da nam se jave i iskoriste priliku dobiti sredstva”, rekao je Ivanušić.

Podsjećamo, kontakt RA SIMORA-e za poljoprivrednike je ruralni@simora.hr ili 044/660-116.