Naziv natječaja:

EUCF inicijativa – Poziv gradovima i općinama

Objavljen:

EUCF – European City Facility

Link:

https://eucityfacility.eu/

Prihvatljivi korisnici:

  • Općine i gradovi,
  • Lokalni javni entitet koji okuplja općine i gradove.

Iznos donacija:

Fiksnom potporom do 60 tisuća eura po prijavi EUCF inicijativa će financirati sve interne i eksterne aktivnosti i usluge gradova i općina koje su potrebne za razvoj investicijskog koncepta. Kandidati koji uspješno apliciraju za EUCF poticaje, dobivena bespovratna sredstva moći će upotrijebiti za razvoj investicijskog koncepta, dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta.

Sažetak natječaja:

Ovim putem EUCF inicijativa ponovno poziva lokalne vlasti te predstavnike gradova i općina na razini cijele Europske unije da apliciraju i ostvare financijsku potporu koja će im pomoći u financiranju aktivnosti i usluga potrebnih za razvoj investicijskih koncepata te u provođenju aktivnosti utvrđenih njihovim planovima energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama.

EUCF inicijativu pokrenuli su i njome upravljaju Energy Cities / Climate Alliance / Adelphi / Fedarene / Enviros. Inicijativa je financirana iz programa za istraživanje i inovacije Europske unije – Horizon 2020.

EUCF inicijativa otvorena je za gradove i općine svih veličina, lokalne vlasti te njihove grupacije iz 31 zemlje.

Podnositelji zahtjeva trebaju dokazati postojanje akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama. To uključuje SEAP (Akcijski plan energetski održivog razvitka) i SECAP (Akcijski plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama), razvijene u okviru Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju ili slične planove iz područja energetski održivog razvoja i klimatskim promjena bar za 2020. godinu.

Rok za predaju dokumentacije:

Rok  za prijavu otvoren je do 31. svibnja 2021. do 17:00 sati. 

Podnositelji prijave koji su uspješno aplicirali bit će objavljeni u kolovozu.

Kontakt odjel:

info@rk.smz.hr