Naziv natječaja:
Javni poziv za dodjelu nagrada za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2021. godini

Objavljen:
Ministarstvo hrvatskih branitelja
Natječaj je otvoren od 2. veljače do 4. ožujka 2021. godine

Prihvatljivi korisnici:
Svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu (u daljnjem tekstu: natjecatelji). Svaki natjecatelj ima pravo sudjelovanja samo s jednom kratkom pričom o Domovinskom ratu. Prijavljene kratke priče o Domovinskom ratu ne smiju biti prethodno objavljene u tiskanom ili e-obliku.

Sažetak natječaja:
Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.-2024. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2020.-2022. kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.
Nagradni fond za kratku Priču o Domovinskom ratu iznosi 10.000,00 kuna a sedam najboljih kratkih priča o Domovinskom ratu bit će nagrađene novčanim iznosima:
– Prva nagrada iznosom od 3.000,00 kuna
– Druga nagrada iznosom od 2.000,oo kuna
– Pet ravnopravnih trećih nagrada iznosom po 1.000,00 kuna.

Rok za predaju dokumentacije:
Rok za predaju kratke priče o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2021. godini je 4. ožujka 2021. godine.

Kontakt odjel:
info@rk-smz.hr

Link:
https://branitelji.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-dodjelu-nagrade-za-kr