Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

Prijavitelji su srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke). Škola prijavljuje skupinu od 10 do 30 učenika (razred ili grupa učenika) s nastavnikom koji će biti voditelj projekta.

Provedba projekta podrazumijeva sudjelovanje u interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom za sve oblike srednjih škola kojem je cilj promicanje građanskog praćenja nad javnim financijama kroz korištenje javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, s ciljem upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

Po završetku projekta – nagrada za školu čiji rad bude ocijenjen najboljim – sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/JGXwqvR6BrndU8mh8

Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Projektu je 25. veljače 2021. godine do 16.00 sati.

 

Javni poziv dostupan je na: https://razvoj.gov.hr/UserDocsImages//Vijesti%20-%20dokumenti//Poziv%20ASOC_final_04.02.2021.pdf