I ove godine Razvojna agencija SI-MO-RA organizirala je Global Game Jam natjecanje u Novskoj. Riječ je o najvećem natjecanju u izradi video igara, koje se ove godine održavalo od 31. siječnja do 2. veljače u čak 913 gradova i 113 država svijeta. Osim Novske, od hrvatskih gradova sudjelovala je i Rijeka, Europska prijestolnice kulture.

Možemo reći da je ovogodišnji Global Game Jam u Novskoj nadmašio naša očekivanja, ne samo po velikom broju natjecatelja (prema brojnosti smo na visokom 17. mjestu u Europskoj uniji i 53. u svijetu) već i po odličnim video igrama koje su naši timovi napravili u 48 sati. Ovogodišnja tema GGJ bila je „REPAIR”.

U Novskoj je sudjelovalo 17 timova, a stručni žiri u sastavu Andrej Levenski (Gamepires), Tomislav Pongrac (Gamepires) i Dominik Cvetkovski (PISMO) odabrali su:

  1.  „Heli valley“ – Kristijan Šamarinac, Matko Prugovečki, Ivan Barun, Antonio Jovica, Damir Penđak i Karlo Dautović
  2. „Broken Mind“ – Mladen Bošnjak, Marko Franjić, Mateja Olujić, Kristian Kovačević, Ante Kovačević i Nikola Knogel
  3. „Instrumental“ – Lea Konjetić, Mario Primorac, Sven Nemet i Zvonimir Barač
  4. „Repair-O-Bot“ – Nenad Fijala, Luka Drozdek, Saša Kumpović, Ivana Solo i Danijela Kurtz

Sve video igre na svjetskoj razini ocjenit će i stručni žiri GGJ-a te odabrati najbolje.

Čestitamo svim natjecateljima, nadamo se da ste zadovoljni i da ste se dobro zabavili. Veliko HVALA svima koji su nam pomogli oko organizacije GGJ2020 u Novskoj. Hvala na podršci: Sisačko-moslavačka županija, Grad Novska, Turistička zajednica grada Novske, Autoškola DDM, Primat logistika, Big boys gradnja, Pekara pane di vita, Grupa Pivac, Caffe bar Plavac mali, Caffe bar Borsalino, Caffe bar Novela i Klet Leskarac. Jedva čekamo GGJ2021 Novska!