Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) počeo je primati prijave za Nagradu za civilno društvo 2022. kojom će se nagraditi inovativni i kreativni projekti i inicijative u dvije kategorije: osnaživanje mladih i pomaganje ukrajinskim civilima pogođenima strašnim događajima u toj ratom zahvaćenoj zemlji.

Izabrat će se najviše šest dobitnika – tri po kategoriji – koji će dobiti nagrade u ukupnoj vrijednosti od 60 000 eura. Svečanost dodjele nagrada održat će se 14. i 15. prosinca 2022. u Bruxellesu, tijekom plenarnog zasjedanja EGSO-a.

Rok za prijavu je 31. srpnja 2022. u 10:00 sati (po briselskom vremenu).

Projekti mogu biti dovršeni ili još u tijeku. Planirani projekti čija provedba nije počela do 31. srpnja 2022. neće se uzimati u obzir.

Nagrada je dostupna svim organizacijama civilnog društva, pojedincima i privatnim poduzećima koja provode neprofitne inicijative. Organizacije i poduzeća moraju biti službeno registrirani u EU-u, dok pojedinačni podnositelji zahtjeva moraju biti građani EU-a ili državljani trećih zemalja koji borave u EU-u.

Sve inicijative i projekti moraju se provoditi u EU-u, osim projekata iz 2. kategorije (Europsko civilno društvo za Ukrajinu) koji se mogu provoditi i u Ukrajini.

Cjelokupan popis uvjeta i internetski obrazac za prijavu dostupni su na poveznici .

 

Izvor: https://udruge.gov.hr/vijesti/egso-raspisao-nagradu-za-civilno-drustvo-2022-glavne-teme-mladi-i-ukrajina/5554