Odjel za ruralni razvoj Razvojne agencija SIMORA okupio je poljoprivrednike sa područja Općine Dvor i tog dijela Sisačko-moslavačke županije kako bi ih informirao o natječajima u novoj financijskoj perspektivi. Poljoprivrednici SMŽ tijekom posljednjih godina uspješan su primjer povlačenja europskog novca i realizacije projekata, pri čemu su projekti Razvojne agencije SIMORA povukli  više od 12 milijuna eura.

Novosti za novu perspektivu su da se mjere nazivaju intervencije, ali da u već dobro poznatim i korištenim intervencijama ima određenih izmjena oko uvjeta. Primjerice, promjene se odnose na ekonomske veličine gospodarstava, kao i iznose potpora. Mladi poljoprivrednik sada ima mogućnost da je vrijednost njegovog gospodarstva od 10 do 100 tisuća eura, a potpora koju može ostvariti više nije 50 tisuća već 75 tisuća eura. Trenutno su otvoreni slijedeći pozivi kojim se dodjeljuju sredstva potpore za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju (intervencija 73.10.), ulaganje u korištenje obnovljivih izvora energije (73.03.) i ulaganje u sektor vina.

Statistika Odjela za ruralni razvoj SIMORA-e u prošloj je perspektivi imala 243 uspješne prijave i realiziran iznos od 12.141.131,49 eura.

U uvodnom obraćanju poljoprivrednicima, Andreja Šeperac u ime RA SIMORA pozdravila je okupljene i poručila kako će SIMORA i dalje stajati na raspolaganju svima koji žele ruralni razvoj. “Naša je zadaća da naši projekti osiguravaju radna mjesta i razvoj poljoprivrednih gospodarstava. Projekti koji provodi Odjel za ruralni razvoj, do sada su očuvali više od 300 radnih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, nastavit ćemo raditi u tom smjeru!”, poručila je Šeperac najavivši i nova druženja i informiranja poljoprivrednika.

Podsjećamo, za sve informacije vezane uz ruralni razvoj, zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 044660116, 0953089201 ili mailom na ruralni@simora.hr.

Galerija fotografija: