U Poduzetničkom inkubatoru Pisak u Sisku održana je dvodnevna konferencija Meeting G2 – Zemlja izlazećeg optimizma. Organizator je udruga Meeting G2 koja već osam godina kroz svoje konferencije poslovno povezuje domovinu i iseljeništvo. Paneli, brojni gosti, predstavnici privatnog i javnog sektora susreli su se na konferenciji s ciljem okupljanja gospodarstvenika iz cijelog svijeta i sa isticanjem prednosti koje ima Sisačko-moslavačka županija.

Antun Krešimir Buterin, predsjednik udruge i organizator konferencije kazao je kako je Udruga Meeting G2 dio obalne inicijative ONE CROATIA koja je nakon potresa u Zagrebu i Banovini okupila oko 30 hrvatskih udruga iz zemlje i svijeta, prikupila oko 420.000 USD i donirala prikupljena sredstva sisačkoj bolnici, Hitnoj pomoći, vatrogascima, inženjerima, Dječjem domu Vrbina itd. „Međutim, mi iz Meetinga, kako smo uvijek bili vezani na biznis, shvatili smo da to neće biti dovoljno. Vidjeli ste svi koji ste sad došli do Siska – gradi se posvuda. Država je pokrenula veliku obnovu i zgrada i cesta, međutim bez radnih mjesta ljudi neće moći živjeti i počet će odlaziti kao što se dogodilo i poslije Domovinskog rata. Upravo smo zato tu“, kazao je organizator te istaknuo kako je cilj konferencije povezati poduzetnike iz RH i poduzetnike hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta, posjetiteljima prikazati brojne atraktivne poslovne mogućnosti za ulaganja i posljedično pomoći otvaranju novih radnih mjesta, proizvodnih pogona i općenito rastu gospodarstva.

Otvorenju konferencije su između ostalih prisustvovali ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, u ime Sisačko-moslavačke županije ravnateljica Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije Andreja Šeperac, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić, austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich, posebni savjetnik Predsjednika RH za ekonomiju Velibor Mačkić.