Naziv natječaja: Procjena prilika za digitalizaciju poslovanja za mala i srednja poduzeća

Objavljen:  Europska poduzetnička mreža Hrvatske

Prihvatljivi korisnici:  Mikro, mala i srednja poduzeća

Sažetak natječaja

Digitalizacija poslovanja i uvođenje tehnologija iz domene Industrije 4.0 postaju preduvjet opstanka na tržištu, no usto su vrlo zahtjevni procesi, pogotovo za mala i srednja poduzeća. Ukoliko želite postati uspješniji i konkurentniji uz pomoć novih tehnologija, a ne znate od kuda krenuti, pridružite nam se da zajednički odradimo procjenu prilika za digitalizaciju poslovanja, bez dodatnih troškova za vaše poduzeće.

Enterprise Europe Network (Europska poduzetnička mreža Hrvatske) u sklopu ovog poziva omogućuje procjenu prilika za digitalizaciju poslovanja za 5 poduzeća.

Procjena uključuje inicijalnu analizu, popratno savjetovanje te izradu izvješća o mogućnostima i prilikama za uvođenje novih tehnologija u poslovanje. Inicijalna analiza će se provesti uz pomoć alata razvijenog od strane njemačkog Udruženja strojarske industrije (VDMA).

  • Inicijalna analiza – online ili offline sastanak (približno 1 sat) tijekom kojeg će se koristiti poseban upitnik u svrhu utvrđivanja spremnosti i prilika za uvođenje novih tehnologija u poslovanje.
  • Popratno savjetovanje – dva online ili offline sastanka (svaki približno 1 sat) radi rasprave o prijedlozima tehnologija za uvođenje u poslovanje i procjene njihove poslovne opravdanosti te usklađenosti s planiranim aktivnostima poduzeća.
  • Izrada izvješća – konačni ishod postupka je strukturirano izvješće koje će uključivati zaključke i smjernice za poboljšanje poslovanja uz pomoć novih tehnologija.
  • Izvršit će se bodovanje prema odgovorima iz prijavnog obrasca i formirati rang lista prijavljenih poduzeća, a prvih 5 najbolje ocijenjenih će ostvariti pravo na procjenu. U slučaju jednakog broja bodova, prednost će imati poduzeća koja su se prije prijavila.
  • Procjenu prilika za digitalizaciju poslovanja vrše djelatnici Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, koji je ujedno i član Enterprise Europe Network(Europske poduzetničke mreže), kao i Europskog centra za digitalne inovacije – EDIH Adria, uspostavljenog u suradnji s organizacijama Ericsson Nikola Tesla, Infobip, Smart Ri, Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Puli.

Rok za predaju dokumentacije:   5.10.2023

Kontakt odjel: Odjel za poduzetništvo, poduzetnistvo@simora.hr, 044/544-205

Link:  https://www.step.uniri.hr/javni-poziv/procjena-prilika-za-digitalizaciju-poslovanja-2023/