U povodu 10 godina ulaska Hrvatske u Europsku uniju diljem Hrvatske održani su dani otvorenih vrata EU projekata. Otvorena su vrata dva naša projekta – NATURE SMŽ u Petrinji i Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj. PISMO, ujedno i najbolji hrvatski EU projekt u 2021. godini, zajedno su posjetili i ministri Šime Erlić i Marin Piletić. 

Utjecaj europskih fondova u Sisačko-moslavačkoj županiji itekako je vidljiv, projekti koje provode županijske institucije SIMORA i Regionalni koordinator SMŽ poboljšali su obrazovanje, zdravstvo, sport, infrastrukturu, zaštitu okoliša, poljoprivredu, socijalne usluge, turizam, poduzetništvo ali i omogućili razna inovativna rješenja. Upravo se tako ističu i projekti poput Edukativno-prezentacijskog centra NATURA SMŽ, te Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije PISMO specijaliziran za gaming industriju koji su za ovu priliku organizirali i Dan otvorenih vrata EU projekata.

Zahvaljujući pametnom upravljanju i povlačenju fondova, u Sisačko-moslavačkoj županiji su provedeni brojni projekti pri čemu je inkubator PISMO u potpunosti promijenio imidž Novske kao grada. Prvi je to hrvatski gaming inkubator koji je već zauzeo centralno mjesto u ovom sektoru, a daljnjim ulaganjima u izgradnju kampusa Novska postaje središte gaming industrije ovog dijela Europe. Ministrima su u obilasku Inkubatora PISMO domaćini bili djelatnici Razvojne agencije i Regionalnog koordinatora.

“Kohezijska politika glavna je investicijska politika Europske unije, a njene učinke vidimo doslovno u svakom kraju Hrvatske, jer nema dijela u kojem nije proveden projekt sufinanciran EU fondovima.”, poručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić prilikom posjete PISMU.