Ognjen Džaić mladi je poljoprivrednik iz Kinjačke, Općina Sunja. Prijavio je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” i dobio potporu u iznosu od 148.800,00 kuna.

Korisnik će kroz provedbu projekta kupiti poljoprivrednu mehanizaciju i opremu te tako modernizirati i unaprijediti proces poslovanja na poljoprivrednom gospodarstvu. Osnovna djelatnost OPG-a je stočarstvo, a planirana ulaganja odnose se na poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, te potrebnu opremu za podizanje višegodišnjeg nasada lijeske čime će proširiti svoju proizvodnju i na uzgoj lupinastog voća.

Natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” predstavlja dobru priliku svim mladim poljoprivrednicima od 18 do 40 godina, koji bespovratna EU sredstva u iznosu od 50.000 eura, mogu koristiti za kupnju poljoprivrednog zemljišta, domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i sl.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA. Ovim projektom smo na 23.318.619,64 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.