Hrvoje Kveštak mladi je poljoprivrednik iz Novske. Prijavio je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” i dobio potporu u iznosu od 148.250,00 kuna.

Obitelj Kveštak se već dugi niz godina bavi poljoprivredom, a Hrvoje je u poljoprivredi od malih nogu. Na OPG-u se bavi ratarstvom i uzgojem crnih slavonskih svinja. Bespovratna EU sredstva uložit će u kupnju traktora.

Natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” predstavlja dobru priliku svim mladim poljoprivrednicima od 18 do 40 godina, koji bespovratna EU sredstva u iznosu od 50.000 eura, mogu koristiti za kupnju poljoprivrednog zemljišta, domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i sl.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA. Ovim projektom smo na 23.466.869,64 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.