Ivica Šprišić mladi je poljoprivrednik iz Hrastelnice u Sisku. Prijavio je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” i dobio potporu u iznosu od 148.250,00 kuna.

Gospodin Ivica Šprišić postaje nositelj OPG-a u svibnju 2018., a sada uz pomoć sredstava Europske unije planira kupiti potrebnu poljoprivrednu mehanizaciju i stoku. Želi proširiti i ojačati proizvodnju na OPG-u, a sredstva iz Programa ruralnog razvoja omogućit će mu upravo to.

Natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” predstavlja dobru priliku svim mladim poljoprivrednicima od 18 do 40 godina, koji bespovratna EU sredstva u iznosu od 50.000 eura, mogu koristiti za kupnju poljoprivrednog zemljišta, domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i sl.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA. Ovim projektom smo na 23.057.519,64 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.