Sisačko-moslavačka županija vas poziva na sudjelovanje u savjetovanju s zainteresiranom javnošću o nacrtu Programa za mlade Sisačko – moslavačke županije 2019. – 2023. godine.

Savjetovanje i uključivanje javnosti u postupak donošenja propisa provodi se u svrhu prikupljanja informacija o interesima, stavovima i prijedlozima zainteresirane javnosti vezanim uz određenu javnu politiku s ciljem podizanja razine razumijevanja i prihvaćanja ciljeva politike, ali i uočavanja slabosti i negativnih učinaka javne politike koje treba na vrijeme otkloniti.

Nacrt Programa za mlade Sisačko – moslavačke županije 2019. – 2023. godine pripremili su članovi Radne skupine u okviru projekta “U čem je problem 2”, kojeg provodi Sisačko-moslavačka županija u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Sisak, Agencijom lokalne demokracije Sisak te PRONI Centrom za socijalno podučavanje. Projektom će se unaprijediti položaj mladih u Sisačko – moslavačkoj županiji kroz aktivno sudjelovanje mladih u demokratskom životu te razvoj politika za mlade. Ciljane skupine projekta su mladi u dobi od 15 do 29 godina, djelatnici i volonteri organizacija civilnoga društva, jedinice lokalnih i regionalne samouprave, predstavnici javnih institucija te neformalne skupine građana. Isti financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz natječaj iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu. Provodi se od 1. prosinca 2018. godine do 30. studenog 2019. godine, a vrijednost mu je  61.000,00 kuna.

Savjetovanju možete pristupiti na sljedećoj poveznici https://smz.hr/otvorena-savjetovanja do 8. studenog 2019. godine.