U petak, 25. listopada 2019. godine s početkom u 12,00 sati u Hotelu Panonija održana je početna konferencija projekta „Zaželi” u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Konferenciji su prisustvovali predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, predstavnici partnera – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Podružnice Sisak i Centra za socijalnu skrb Sisak, predstavnici Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, predstavnici Udruge za razvoj i bolji život Roma te pripadnice ciljne skupine kao i drugi uvaženi gosti.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 100% ukupne vrijednosti projekta potpisan je između korisnika Udruge za razvoj i bolji život Roma, Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ovim projektom zaposleno je 6 žena s područja Capraških poljana koje pružaju podršku za 24 korisnika. Cilj projekta je smanjiti nezaposlenost žena u nepovoljnom položaju, povećati kvalitetu života i briga o osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju te osobama s invaliditetom.

Žene pripadnice ciljne skupine su počele raditi u listopadu 2019. godine te je za njih nabavljeno 6 bicikala kako bi lakše pružale podršku krajnjim korisnicima. Kroz projekt je zaposleno i dvoje ljudi, administrativni djelatnik i službenik za praćenje i kontrolu rada, a osigurana su i sredstva za edukacije prema preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na koje će ići pripadnice ciljne skupine koje su zaposlene kroz projekt „Zaželi“. Vrijednost projekta je 1.487.204,80 kuna.

Projekt je pripremila i provodi Razvojna agencija SI-MO-RA.