Prošli vikend nismo spavali, od 25. do 27. siječnja 2019. godine sudjelovali smo na najvećem svjetskom događaju izrade video igara #GlobalGameJam19 u kojem je uz Novsku i Rijeku, bilo uključeno preko 860 svjetskih gradova i 113 zemalja. Bilo je vrlo kreativno i zabavno, zapravo neprocjenjivo iskustvo.

Iako je Global Game Jam natjecanje prvi put održano u Novskoj, skupilo se čak 67 game developera, koji su se zatim formirali u timove. Video igre trebalo je završiti u 48 sati na zadanu temu, koja je ove godine bila “What home means to you”, a nakon ocjenjivanja i glasanja sudaca, rezultati su sljedeći:

  1. mjesto: Sunday Rush (Siniša Kolundžija, Božidar Barbarić, Vlatko Kolundžija)
  2. mjesto: Forest United (Sven Nemet, Mario Primorac, Zvonimir Barać)
  3. mjesto: Flamatch (Jurica Pavlinac, Martina Kreković, Stjepan Kranjec, Josip Mačković, Davor Zuljan, Gabrijel Jakopović)
  4. mjesto:  Nest Unrest (Nenad Fijala, Martin Horvat, Luka Drozdek, Almin Muratović, Saša Kumpović)

Sudionici su vrijeme kratili vozeći se na našim neobičnim biciklima, igrajući stolni tenis i stolni nogomet, a osigurali smo im i prostor za odmor.

Čestitamo svim sudionicima na odličnom radu, posebne čestitke najboljim timovima. Također, željeli bi zahvaliti svima koji su podržali #GlobalGameJam19Novska na bilo koji način, hvala svima sponzorima, volonterima, game developerima….

A ako vas je ovo potaknulo da razmislite o svojoj karijeri u razvoju video igara – prijavi se na info@inkubator-pismo.eu