Prekogranični projekt „Crown“ potiče razvoj poduzetništva u Hrvatskoj, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Nakon prijava poslovnih ideja iz sve tri države, projektni partneri Razvojna agencija SIMORA, Inovacijski poduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki park, počekom ove godine na osnovu rezultata testiranja i pojedinačnih razgovora izabrali su po 25 poduzetničkih ideja. Proljeće je rezervirano za edukacije i usavršavanje njihovih ideja kojim započinju svoj poduzetnički put u sklopu CROWN projekta.

Izabranih 75 kandidata sudjelovalo je na trodnevnom online događaju „Beginning of Startup Journey“ od 24. do 26. ožujka u organizaciji INTERA-e, na kojemu su učili o osnovama poduzetništva i crowdfunding kampanjama na uspješnim primjerima kroz niz predavanja i radionica.

Prema riječima Nikoline Radić, voditeljice projekta s hrvatske strane, svim projektnim aktivnostima težit će se ostvarenju projektnog cilja, a to je poticanje poduzetništva na programskom području posebice među ciljanom skupinom, mladima od 18 do 35 godina. „Jačanje poduzetničkih kapaciteta, umrežavanje i stjecanje novih znanja ponudili smo našim kandidatima izabranim kroz inovativan model testiranja, te je on započeo upravo ovim eventom pod nazivom Beginning of Startup Journey. Svaka zemlja partner nudi zasebne edukacije kandidatima na temelju njihovih potreba što će kasnije dodatno ojačati uz mentorsku podršku od strane stručnjaka iz svijeta poduzetništva za daljnji razvoj njihovih poduzetničkih ideja.“

Projekt CROWN – Crown of entrepreneurial ideas for success, sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Započeo je s provedbom aktivnosti vrijednih više od 600 tisuća eura u srpnju 2020. godine i trajat će do srpnja 2022. godine.