U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u prostorijama Hotela Panonija u Sisku uspješno su održani Dani poslova, usmjereni na povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima te poticanje zapošljavanja u ključnim sektorima hrvatskog gospodarstva.

Zamjenik župana Mihael Jurić izrazio je zadovoljstvo trendom smanjenja nezaposlenosti na području županije i povećanom gospodarskom aktivnošću nakon potresa. “Dani poslova posebno su korisni za učenike koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje, a žele započeti raditi kako bi istražili dostupne poslove, osobito tijekom sezone”, istaknuo je Jurić. „Ovakve manifestacije su pozitivne, jer na njima poslodavci izravno komuniciraju sa svima koji traže posao“, zaključio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Na Danima poslova, Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije te Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1, pružili su savjete i informacije o mogućnostima razvoja karijere. Kroz interaktivne prezentacije i diskusije, detaljno su predstavljeni programi edukacija, prekvalifikacija i podrška za samozapošljavanje. Njihov zajednički, izložbeni prostor privukao je brojne posjetitelje zainteresirane za zapošljavanje i stjecanje novih vještina te između ostalog i zamjenika župana, Mihaela Jurića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara. Posebno su se istaknule mogućnosti i beneficije edukativnih programa poput Blendera, Unityja, Unreal Enginea te AV tehnologija, s mogućnošću trenutačne prijave na edukacije i dostave životopisa.

„Ovakve manifestacije su od velikog značaja jer omogućuju direktnu komunikaciju između poslodavaca i svih koji traže posao, potičući tako dinamično tržište rada i osobni razvoj. Sisak je, još jednom, pokazao svoju posvećenost poticanju zapošljavanja i razvoja lokalne zajednice kroz suradnju javnog, privatnog i obrazovnog sektora!“, poručili su iz Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA i Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije.