Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u partnerstvu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, razvila je novi financijski instrument – Urbani razvojni fond. S ciljem informiranja javnosti o Fondu, HBOR u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, Razvojnom agencijom SIMORA i Regionalnim koordinatorom SMŽ organizirana je informativno-edukativnu radionicu koja je održana u Sisku.

Fond predstavlja inovativno rješenje za financiranje projekata javne infrastrukture obogaćenih komercijalnim sadržajima, čime se omogućuje ostvarivanje prihoda od naplate usluga, a podržava projekte koji potiču zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije, kao i izgradnju višenamjenskih objekata za sport, turizam, kulturu i poslovne djelatnosti. Ključna karakteristika Urbanog razvojnog fonda je njegova struktura koja uključuje kombinaciju kredita i bespovratnih sredstava. Kapitalni rabat, odnosno otpis glavnice koji može iznositi do 50 posto ukupnog iznosa kredita, ostvaruje se po ispunjenju unaprijed definiranih kriterija održivosti, estetike i uključivosti.

Zainteresirane je uvodno pozdravio Darjan Vlahov, direktor Razvojne agencije SIMORA, a sve informacije dali su predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Zainteresirani za korištenje sredstava ovog Fonda mogu se javiti na poduzetnistvo@simora.hr.

Fotogalerija sa radionice: