U Novskoj je održan zajednički sastanak svih regionalnih koordinatora koji djeluju na području Hrvatske. Domaćini sastanku bili su djelatnici Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije, dok su teme o kojima se raspravljalo bile akreditacije regionalnih koordinatora, projekta tehničke pomoći i pripreme za korištenje sredstava višegodišnjeg financijskog okvira za naredno financijsko razdoblje. Sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Sastanak je otvorila Andreja Šeperac, ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ te najavila prvu temu sastanka, akreditaciju regionalnih koordinatora. “Naša iskustva u radu su velika, trenutno su naši zaposlenici angažirani na nizu projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji, a radimo i na dokumentaciji za budući centar gaming industrije, prvi kampus industrije videoigara u svijetu! Kako mi tako i ostali hrvatski regionalni koordinatori imaju projekte na kojima rade i važno nam je da smo dobili potvrdu o nastavku tehničke pomoći kojom se financiraju plaće zaposlenih!”, rekla je Šeperac.

Ivan Bota, ravnatelj sektora za regionalni razvoj u MRRFEU naglasio je važnost partnerskog odnosa ministarstva i regionalnih koordinatora, te istaknuo kako je u regionalnim koordinatorima na području Hrvatske zaposleno više od 500 osoba koje su produžena ruka ministarstva, te kako znanja i iskustvo koje stječu zaposlenici koordinatora predstavljaju rasadnik znanja za sve projekte koji nam dolaze u slijedećem programskom razdoblju.

U nastavku se razgovaralo o projektu Tehničke pomoći i pripremi za korištenje sredstava VFO-a 2021.-2027.

Fotogalerija sa sastanka: