Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najavljuje objavu novog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije” za ponedjeljak21. kolovoza 2023. Razvojna agencija SIMORA uspješno je provela niz Zaželi projekata diljem Sisačko-moslavačke županije i poziva sve dosadašnje nositelje da se ponovno prijave i nastave sa provedbom.

Natječajem se osiguravaju sredstva u iznosu od 100 milijuna eura kako bi se podržali važni projekti usmjereni prema zaštiti zajednice, a potencijalni prijavitelji imat će priliku predati svoje prijave od ponedjeljka, 11. rujna 2023. Novi Poziv sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. u okviru Europskog socijalnog fonda plus.

U sklopu prijašnjeg programa, zaposleno je više od 22,5 tisuće žena koje su pružale usluge podrške i skrbi za gotovo 130 tisuća starijih i/ili nemoćnih osoba što svjedoči o važnosti i učinkovitosti programa u jačanju socijalne kohezije te pružanju neophodne brige i pažnje najugroženijim skupinama društva. Kroz taj program, ostvarena je značajna promjena u kvaliteti života građana diljem Republike Hrvatske.

Sve daljnje informacije vezane za planirani Poziv pravovremeno će biti objavljene na mrežnim stranicama ESF+ dok će Ministarstvo pružiti sve relevantne informacije o uvjetima Poziva i načinu prijave putem informativnih radionica za sve zainteresirane sudionike. Razvojna agencija SIMORA će na svojim mrežnim stranicama također pravovremeno objavljivati sve najnovije informacije.

Više informacija dostupno je na poveznici https://esf.hr/esfplus/

Kontakt za zainteresirane: 044 660 115 / simora@simora.hr