U petak, 29. ožujka 2019. godine svečano smo otvorili prvu zgradu Poduzetničkog inkubatora PISMO na adresi Trg Luke Ilića Oriovčanina 8 u Novskoj. Tom prigodom posjetio nas je Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje i župan Ivo Žinić, sa zamjenikom Romanom Rosavcem. Osim njih, bili su prisutni i njihovi suradnici, a svi oni zajedno pridonijeli su uspjehu projekta, koji će Sisačko-moslavačku županiju pozicionirati u samo Središte gaming industrije. Hvala svima!

Svečani program je počeo podjelom diploma prve generacije polaznika šestomjesečne edukacije za izradu video igara u Novskoj, koja je potakla gamere da se odvaže i pokušaju ostvariti svoju karijeru u gaming industriji.

Nakon toga, pred zgradom poduzetničkog inkubatora „PISMO“ ministar Pavić i župan dodijelili su prve ugovore o najmu, odnosno ključeve ureda prvim stanarima inkubatora. Sretni smo da je već sad 13 polaznika otvorilo svoju tvrtku baš u PISMU. Svaki od njih dobiti će potporu u iznosu od 155 tisuća kuna, od HZZ-a 55 tisuća kuna, 35 tisuća kuna od Sisačko-moslavačke županije i čak 65 tisuća kuna od Grada Novske. Svima njima želimo puno sreće i uspjeha u budućoj karijeri.

U svom obraćanju ministar je pohvalio ovu inovativnu ideju i istaknuo:“Rijetko kada nam dođu ovako inovativni prijedlozi koji su na granici genijalnost ili ludosti, pa bih stvarno čestitao županu i gradonačelniku što su uspjeli to provesti. Apsolutno možete računati na potporu države u svim daljnjim koracima za razvoj projekata koji je primjer suradnje nacionalne, regionalne i lokalne vlasti”.