Europski parlament poziva sve hrvatske srednje škole na sudjelovanje u nagradnom video-natječaju #IskoristiSvojGlas, u sklopu programa Euroscola! Kroz ovaj će natječaj učenice i učenici dobiti priliku za svoju srednju školu osvojiti prestižno mjesto u programu Euroscola i na jedan dan u Strasbourgu postati zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu.

Tema natječaja #IskoristiSvojGlas je najvažniji europski događaj u 2024., a to su izbori za Europski parlament. Točnije, oni koji sudjeluju na natječaju trebaju kroz video od najviše 60 sekundi prikazati na koji bi način motivirali one koji po prvi puta mogu sudjelovati na izborima (mladi koji imaju ili će prije lipnja napuniti 18 godina) da iskoriste svoj glas.

Mladi, a pogotovo oni koji tek stječu pravo sudjelovanja na izborima, tradicionalno najmanje koriste svoja prava kao ravnopravni članovi zajednice dok oni koji sudjeluju na izborima za njih stvaraju svijet u kojem žive. Zato stavljamo kontrolu u vaše ruke te tražimo školu i učenike koji će na originalan i kreativan dati svoje ideje kako potaknuti mlade da se uključe u život zajednice i to putem izrade tematskih video uradaka na TikToku, kao i registracijom novih korisnika na našoj platformi www.zajednoza.eu.

POŽURITE! Između 23. siječnja 2024. i 5. veljače 2024. objavljujte svoje uratke na TikToku i sudjelujte u našem natječaju!

Učenice i učenici, što vam je činiti?

PRETKORAK: Ako već niste, registrirajte se kako biste dobili svoju jedinstvenu poveznicu na stranici www.zajednoza.eu. Zašto? Jer ćemo broj pobjedničkih škola koje sudjeluju u online natječaju odrediti i s obzirom na porast broja registriranih na www.zajednoza.eu tijekom trajanja natječaja!

KORAK BROJ 1:

Snimite TikTok video (trajanja do 60 sekundi) u kojem ćete na zabavan, originalan i edukativan način odrediti temu i predstaviti je, a prije početka snimanja videa svakako provjerite vjerodostojnost izvora informacija na temelju kojeg ste odabrali temu s vašim profesorima.

KORAK BROJ 2:

Objavite svoj video na TikToku. Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte #IskoristiSvojGlas i #ZAJEDNOZAEU te poziv pratiteljicama i pratiteljima da se putem vašeg zajednoza.eu registracijskog linka registriraju na stranicu www.zajednoza.eu i nakon toga potvrde svoju registraciju klikom na poveznicu koju će dobiti u potvrdnom e-mailu.

Više informacija na poveznici https://zagreb.europarl.europa.eu/hr/news/23-1-2024-euroscola-video-contest