Službeno je otvoren šesti krug prijava za donacije u sklopu društveno odgovornog projekta „Korak bliže zajednici” kojim Studenac podržava programe koji pridonose pozitivnim promjenama u društvu, a prijaviti se mogu neprofitne organizacije i udruge iz cijele Hrvatske.

Prijave su otvorene od 1. do 28. veljače 2023., a svi zainteresirani mogu se informirati i prijaviti putem obrasca za prijave na internetskoj stranici: https://www.studenac.hr/korak-blize-zajednici

Za 2023. godinu predviđena su tri kruga donacija, a prvi započinje u veljači čija je tema usmjerena na zdravlje (pr. briga o djeci i odraslima s određenim poteškoćama u razvoju, briga o djeci i odraslima koji su oboljeli od određenih bolesti, pr. maligna oboljenja, rijetke bolesti i sl., organizacija i  smještaj roditelja djece s malignim ili drugim oboljenjima, briga za osobe s invaliditetom i sl) te će pet neprofitnih organizacija i udruga imati priliku osvojiti donaciju u iznosu od 15 000 eura. Od ovoga kruga, mijenja se i oblik donacija pri čemu će dobitnici jedan dio donacije primiti u obliku Studenac poklon bonova, a drugi u gotovinskom iznosu.

Kontakt odjel: Odjel za županijske razvojne programe, obrazovanje@simora.hr, 044 660 115