Sisačko-moslavačka županija nastavlja snažnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede s ciljem razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivredne proizvodnje. Danas je dodijeljeno 12 novih ugovora korisnicima iz mjera Programa ruralnog razvoja. Ugovore vrijednosti više od 4 milijuna kuna koji se prvenstveno odnose na razvoj stočarstva, potpore za mlade poljoprivrednike, proizvodnje proizvodnih kapaciteta, nabavu poljoprivredne opreme, povećanje broja goveda i dr., uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Jedan od potpisnika ugovor je i OPG Andrije Belovarića čiju je dokumentaciju pripremala Razvojna agencija SIMORA. Također, održan je i radni sastanak županijskih djelatnika, kao i djelatnika Ministarstva.

Župan Ivan Celjak istaknuo je važnost dobre suradnje s resornim Ministarstvom i Vladom Republike Hrvatske, posebice nakon katastrofalnih potresa gdje je potreban snažan poticaj razvoju cjelokupnog gospodarstva, a time i poljoprivrede: “Dobre vijesti su ugovori i sredstva koja su osigurani za naše poljoprivrednike. Nažalost, mnogi od vas su stradali u potresu, odnosno vaša gospodarstva su stradala u potresu, imate štete što vam onemogućuje, odnosno umanjuje poljoprivrednu proizvodnju. Siguran sam da će ova sredstva biti iskorištena i za izgradnju novih kapaciteta koje su potrebni i za poljoprivrednu proizvodnju i držanje stoke, ali isto tako i za povećanja stada, odnosno za povećanje broja goveda, odnosno za sve ono što je potrebno.” Jedan od potpisnika ugovora je i klijent RA SIMORA-e – OPG Andrija Belovarić koji posluje na području Općine Martinska Ves. Ugovor je potpisan za mjeru 6.1.1. i vrijedan je 375.780,00 kuna.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zahvalila je županu Ivanu Celjaku na zalaganju za poljoprivredne proizvođače, stočare, ratare te voćare kao i za doprinos za veći broj prijavitelja na mjere potpore koje Ministarstvo daje za područje Sisačko-moslavačke županije. Istaknula je potencijale koje ima naša županija, a uz podršku Vlade RH, posebno u razvoju infrastrukture osnažit će se proizvođači s ovoga područja i u konačnici omogućiti stvaranje jakog hrvatskog prehrambenog lanca.

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije održan je i radni sastanak župana sa suradnicima kao i djelatnicima RA SIMORA-e i ministricom Vučković te Jelenom Đugum, ravnateljicom Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede te Goranom Lipavić, ravnateljem Uprave za potpore poljoprivrede i ruralnom razvoju te Frankom Vojnović, glavnom savjetnicom u Ministarstvu kako bi se detaljnije razgovaralo o projektima, investicijama i mjerama za razvoj ruralnih područja te poticanju danjeg razvoja stočarstva, ratarstva i poljoprivredne proizvodnje općenito.